Yrityksen logo on tärkeä osa yritysimagoa – ja näin suunnittelet sen itse ilmaiseksi

Kun lähdetään perustamaan yritystä, on tuoreen yrittäjän mielen päällä kasapäin asioita hoidettavana. Pitäisi hoitaa kaikki viralliset paperityöt, käynnistellä yritystoimintaa, markkinoida uutta yritystä, hankkia yrityksen johtamiseen tarvittavia tuotteita… Lista on lähes loputon! Usein tuoreesta yrittäjästä saattaa tuntua siltä, että asia toisensa jälkeen kiitää pään halki valon nopeudella eikä juuri mistään ajatuksesta tahdo saada kunnolla kiinni, kun seuraava on jo ilmestynyt korvaamaan sen. Tämä onkin monen yrittäjän arkea vuodesta toiseen, ja monesti käy niin ikävästi, että hoidettavien asioiden paljous saa unohtamaan muutamia seikkoja, jotka olisivat yrityksen menestymisen kannalta oleellisia. Yksi näistä on yrityksen visuaalinen ulkoasu ja imago.

Ulkonäöllä on väliä – ainakin silloin, kun puhe on yrityksestä

Monesti kuulee sanottavan siirappisen fraasin “ulkonäöllä ei ole merkitystä”. Vaikka tämä voimauttava lentävä lause onkin omiaan saamaan ihmiset tuntemaan itsensä paremmaksi, voi yritystoiminnassa heittää sen suoraan romukuoppaan. Yritys on nimittäin se yksi asia elämässä, jonka ei kannata antaa ränsistyä.

Liian moni yrittäjä keskittyy yrityksensä juoksevien asioiden hoitamiseen sellaisella temmolla, että yksi asia jää vallan huomiotta – yrityksen visuaalinen ulkoasu. Tämä on yksi kriittisimmistä virheistä, joka yritystä johtaessa on mahdollista tehdä. Ihmiset ovat näet ylenpalttisen visuaalisia olentoja. Ihmisen silmä kiinnittyy luonnollisesti kauniisiin ja sitä viehättäviin asioihin, kun taas tavalliset, tylsät ja arkiset asiat useasti jäävät kuin varkain huomiotta. Siispä puolivillaisesti tehty mainos, kämäiset nettisivut tai logo, josta ei käy ilmi onko crm järjestelmä ä hyödyntävästä laatuyrityksestä vaiko tunkkaisesta autopesulasta saavat potentiaalisessa asiakkaassa automaattisesti aikaan jonkinmoisen hylkimisreaktion.

Laadukkaasti ja harkitusti toteutettu visuaalinen ilme puolestaan antaa yrityksestä todella menestyvän ja asiallisen kuvan, mikä automaattisesti nostattaa asiakkaan luottamusta yritystä kohtaan. Kun ilme on asiallinen, ei asiakas epäröi käyttää rahaa nettisivustolla. Parasta on kuitenkin se, että tällaisen ilmeen saavuttaminen ei ole lainkaan vaikeaa – ja yllättävää kyllä, se voi olla jopa aivan täysin ilmaista. Miten?

Graafinen suunnittelu yritystoimintaan ammattilaisen elkein on helppoa ja ilmaista

Haluaisitko ottaa ensi askeleen yrityksesi graafisen suunnittelun toteuttamiseksi itse, mutta et tiedä, mistä aloittaa? Internetissä on useita ilmaisia graafisia editoreita, joilla luot helposti ammattitason logot, mainokset ja somepostaukset maksamatta senttiäkään. Nämä palvelut tarjoavat sinulle mahdollisuuden hyödyntää myös valmiiksi suunniteltuja ammattimaisia pohjia, joihin voit lisätä omat kuvat ja tekstit kustomoidaksesi ne täysin tarpeisiisi vastaavaksi. Tällaisten pohjien avulla voit saavuttaa todella huolitellun ja ammattimaisen ulkonäön yrityksellesi ilman minkäänlaista koulutusta alalle ja ilman sen suurempaa visuaalista silmää. Ammattimaisen ulkoasun saavuttaminen ilmaiseksi ei koskaan ole ollut näin helppoa – hyödynnä siis rohkeasti netissä tarjolla olevia ilmaisia ratkaisuja yrityskuvasi tueksi ja huomaat myyntisi kiitävän taivaisiin!

admin